Първо държавно обвинение срещу Харви Уайнстийн

OFFNews 12 февруари 2018 в 13:44 2916 0

Прокурорите на Ню Йорк внесоха иска срещу компанията на Харви Уайнстийн - филмовият продуцент, обвинен от десетки холивудски звезди в сексуално посегателство, включително изнасилване. Обвиненията са, че компанията не е защитила служителите си от сексуален тормоз и заплахи от страна на Уайнстийн.

Обвинението твърди, че Уайнстийн е злоупотребявал с жени служителки в продължение на години и е отправил устни заплахи да убие членове на персонала. Цитирани са заплахите: "Ще те убия" и "Ще убия семейството ти".

Адвокатът на Уайнстийн каза, че "честно разследване" би показало, че много от обвиненията са неоснователни.

Бордът на директорите на компанията заяви, че е "разочарован" от иска.

"Много от обвиненията, свързани с борда, са погрешни и бордът очаква изясняването на фактите като част от ангажимента му за разрешаването на трудната ситуация по най-подходящия начин".

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман заяви в неделя, че е започнал дело срещу компанията, както и срещу Уайнстийн и брат му Робърт - съосновател на студиото. Той иска обезщетение, чиято сума не е уточнена, което да покрие щетите, както и наказание за сексуалното насилие от 65-годишния Уайнстийн.

Делото поставя под въпрос възможността за продажба на компанията, която се бори с фалита и е в процес на преговори с потенциални инвеститори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови