Петима с призовки за разпит по разследването за импийчмънт на Тръмп. Помпео: Това е тормоз!

OFFNews 02 октомври 2019 в 12:56 2336 0

Американският държавен секретар Майк Помпео обвини демократите в "тормоз", след като председателят на Комисията на външните работи Елиът Енгел връчи призовки за разпит на петима души, включително президента Доналд Тръмп, настоящия и бившия посланик на САЩ в Украйна, по повод разследването срещу държавния глава, което може да доведе до импийчмънт.

Според Помпео действията може да се тълкуват като "опит за сплашване, тормоз и неправомерно отношение към Държавния департамент".

"Няма да търпя подобни тактики и ще използвам всички средства, с които разполагам, за да предотвратя всякакви опити за сплашване на сегашното правителство, с което се гордея да ръководя", заяви Помпео, който също получи призовка, защото се оказа косвено замесен в скандала. Оказа се, че той е слушал телефонния разговор от 25 юли между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, в който американският държавен глава иска от Зеленски страната му да разследва сина на Джо Байдън - опонент на Тръмп за президентските избори през 2020 г.

Държавният секретар също така обвини г-н Енгел, че не предоставя нужното време за подготовка на свидетелите, с което обвинява демократите, че се опитват да заобиколят Белия дом. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови