Пилотът на авариралия самолет на Аерофлот: Загубихме радиовръзка заради мълния

OFFNews 06 май 2019 в 18:59 5834 0

Руски медии цитираха пилот на самолета на Аерофлот, който снощи избухна в пламъци при аварийно кацане в Москва, че машината е била без радиовръзка заради удар от мълния, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

При пожара след кацането загинаха 41 души от общо 78 на борда.

Самолетът Сухой SSJ100 излетял за Мурманск по време на буря, но бързо се върна за аварийно кацане.

Пилотът Денис Евдокимов беше цитиран от телевизия "Звезда" и в. "Комсомолская правда" да казва, че "заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране, т.е. без компютър, както е обичайно, а директно. В авариен режим".

"Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за спешни случаи, но за кратко и с прекъсвания. Успяхме да кажем няколко думи и после връзката изчезна", добавя пилотът.

Според бордния командир причина за пожара е твърдото кацане и това, че резервоарите на машината са били пълни.
Държавната телевизия цитира стюардесата Татяна Касаткина, че "излетяхме, влязохме в облак, имаше силна градушка и в този момент имаше изпукване и някакво проблясване, като електричество".

Руският министър на транспорта Евгений Дитрих каза днес, че от обгорелите останки на летище Шереметиево са извадени 41 тела. Шестима души са оцелели и са в болница.

На страницата си в социалната мрежа "ВКонтакте" кметът на Москва Сергей Собянин написа, че станалото е "ужасна трагедия" и трима от загиналите са московчани, допълва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови