По съседски - неизвестен стреля по българския клуб ''Цар Борис III'' в Охрид

OFFNews 24 ноември 2022 в 07:45 2030 1

Българския клуб

Снимка Снимка БГНЕС

Българския клуб "Цар Борис III" в Охрид.

Поредно нападение над български клуб в Северна Македония се случи тази вечер, предаде агенция БГНЕС.

Около 21.00 часа българско време снощи неизвестен извършител е стрелял срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид. Изстрелите са извършени от автомобил, счупени са прозорци на гражданския клуб. Следи има и по стените, съобщават от БГНЕС.

В изявление Министерство на външните работи на Република Северна Македония осъди нападението.

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Подобни събития са абсолютно неприемливи. Те може да застрашат човешки животи и засилват ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната" - се казва в официално разпространеното изявление на македонското МВнР.

От министерството призовават "компетентните институции" да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите.

Това е поредно нападение над български клуб в Република Северна Македония. Само преди три дни, на 21 бяха счупени стъклата на същия клуб в Охрид. Вандалски акт бе извършен и в Битоля преди три месеца, като там българският клуб бе подпален от македонският певец Ламбе Алабаковски.

"Всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС" - с тези думи завършва изявлението на македонското външно министерство, с което се осъжда акта по нападение над българския клуб "Цар Борис III" в Охрид. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови