Почина световноизвестният кулинар и пътешественик Антъни Бурдейн

OFFNews 08 юни 2018 в 14:58 22550 1

Снимка CNN

Антъни Бурдейн

Световноизвестният кулинар, пътешественик и автор на тв предавания и книги Антъни Бурдейн е починал на 61-годишна възраст, съобщи Си Ен Ен.

Според медията причината за смъртта на звездата е самоубийство.

"С голямо прискърбие съобщаваме за кончината на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн", обявиха от телевизията днес.

"Любовта му към приключенията, новите познанства, добрата храна и напитки и забележителните му репортажи от света го превърнаха в уникален разказвач на истории. Талантите му никога не престанаха да ни изумяват и ще ни липсва много. Мислите и молитвите ни са с същеря му и семейството му в този изключителни трудент момент", допълват колегите на Бурдейн.

По време на трагедията той е бил във Франция и е снимал нови епизоди на предаването си Parts Unknown за Си Ен Ен.

Бил намерен в хотелската си стая от свой приятел, френски шеф готвач, тази сутрин.

Бурдейн е роден в Ню Йорк и израства в Ню Джърси. 

Автор е на много тв поредици и книги, посветени на кулинарията, храната и ресторантьорския бизнес. Най-популярен е като водещ на шоуто "Без задръжки", което се излъчва и у нас. С екипа си обикаля света и се запознава с местните хора и култури посредствам храната. Еднакво интригуващо представя какво квалитетни ресторанти, така и по-непретенциозни места и храната, предлагана на уличните сергии. През 2000 г. в "Ню Йоркър" излиза статията му "Не яжте преди да прочетете това", която добива огромна популярност. От нея се ражда идеята за книгата му "Поверително от кухнята". Успехът на книгата пък водидо появата на тв поредицата A Cook's Tour по Food Network.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови