Полицията иззе 11 руски танка от дворове на украинци

OFFNews 26 март 2022 в 09:49 15393 6

Случката 'Украински цигани крадат руски танк' (видео тук)изглежда далеч не е изолиран случай.

Само в област Полтава местни хора са прибрали в дворовете си поне 11 танка, става ясно от съобщение на  полицията.

От началото на широкомащабното нахлуване на Русия в Украйна полицията на област Полтава е иззела от местни жители 11 руски танка. Полтавската полиция разпространи в Телеграм и плакат какво руско оръжие е иззела от "незаконен оборот". Освен танковете са конфискувани 2 бронирани автомобила, 33 автомата и 4300 патрона.

Правоохранителите призовават украинците да съобщават за такива находки в полицията. В селското стопанство, рабира се, ще им се намери приложение, но на нашите защитници те сега са по-нужни, се казва в съобщението на полицията, цитирано в Телеграм канала на Униан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

6

Propaganda

26.03 2022 в 21:01

Страхливите руски псета дезертират масово.
Митовете колко силни, велики и кви батки са руските същества...се оказаха именно митове.

12636

3

prascho

26.03 2022 в 16:39

Имам приятели, които в момента са в Харков. От тях научих доста интересни истории, например за много изоставени танкове и всякаква бронирана техника от екипажите, поради липса на гориво или заради студа. 20-25 годишни момчета, които изобщо не знаели какво правят там и направо дезертирали.

Местните войници познавали много добре тези машини и бързо ги "приватизирали". Всеки, който е бил "кемаф" във казармата би се справил според мен. Дали тези истории са истина - честно си признавам, че не знам. Дали са правдоподобни - според мен е напълно възможно.

Поставям се на мястото на някой младеж, който е очаквал да го посрещнат с червен килим, а вместо това вижда срещу себе си отчаяни хора, които го мразят и в червата. Моралът доста се срива в такива ситуации.