Полицията още издирва нападателя от Барселона

OFFNews 18 август 2017 в 08:24 1785 0

Полицията продължава да издирва нападателя от Барселона, който се вряза в пешеходци вчера.

Това каза консулът ни в Мадрид Борислав Евлогиев по БНТ. При атаката няма пострадали български граждани.

Освен 13-те жертви, има 15 тежко ранени, така че може да се очаква броят на загиналите да нарасне. 23-ма са леко ранени, а 48 са с по-леки травми, допълни Евлогиев.

Мъжът, на чието име е нает бусът от атентата - Дрис Укабир, се е предал в полицията и е заявил, че документите му са откраднати. Според данни на вестник "Вангуардия" той решил да се обърне към правоприлагащите органи, след като видял снимката си в медиите, съобщи БТА. 

Каталунският вътрешен министър Жоаким Форн каза днес за Каталунското радио, че в северния град Рипол е задържан още един човек във връзка с вчерашното нападение с бус в Барселона, в което загинаха 13 души, съобщи Асошиейтед прес. Това е третият арест във връзка с атентата. Вчера бяха задържани двама души - единият също в Рипол, а другият - в Алканар. Нито един от задържаните вчера не е шофьорът на микробуса, прегазил хора на централната пешеходна улица на Барселона. Извършителят успял да избяга пеша и властите го издирват. Не е ясно дали третият арестуван е шофьорът на буса, отбелязва ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!