Политиката отново превзе Оскарите

OFFNews 27 февруари 2017 в 04:07 16067 2

Снимка Reuters

Искам да благодаря на президента Доналд Тръмп. Помните ли като казваха миналата година, че Оскарите са расистки. Това заяви по време на речта си водещият на 89-ата церемония по връчването на наградите "Оскар" водещият Джими Кимел. 

Хората все ми казват, че е време хората да се обединят, но нека да ви кажа от самото начало, аз не мога да направя нищо по въпроса. Има само едно "Смело сърце" и той също не може да го направи, пошегува се с Мел Гибсън Кимел. 

Той каза още, че церемонията се излъчва в "220 страни, които сега ни мразят".

"Тази година черни хора спасиха НАСА, а бели спасиха джаза", пошегува се водещият, визирайки филмите "Hidden Figures" и "La La Land".

"Ние в Холивуд не дискриминираме хората по това откъде идват – само по възраст и тегло", подчерта още Кимел. 

Водещият не пропусна да се пошегува и с изявлението на Тръмп, в което той обяви актрисата Мерил Стрийп за "надценена" след речта ѝ по време на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус". 

"Надценена актриса с над 50 слаби роли зад гърба си - от посредствената ѝ роля в "Ловеца на елени" до средната ѝ работа в "Изборът на Софи". Това, разбира се, е Мерил Стрийп. Това е 20-ата ѝ номинация. Това е невероятно, като се има предвид, че тя не участва във филма", каза Кимел. 

Президентът на Академията за киноизкуство Шерил Буун Айзъкс също излезе на сцената. Тя обяви, че всички присъстващи са част от една глобална артистична общност.

Политическите шеги продължиха през цялата вечер, като включиха реплика за "случилото се в Швеция миналата седмица" по повод разказания от Тръмп несъществуващ атентат. 

Шегите продължиха и с писане на туит на Тръмп, в който водещият каза на президента, че Мерил Стрийп му казва "Здрасти".

Политически бяха изявленията и на много от актьорите, излезли на сцената - за да връчат или да получат награда. 

Мексиканският актьор Гаел Гарсия Бернал заяви: "Като мексиканец и като човешко същество съм против всички стени, които ни разделят", имайки предвид идеята на Тръмп да се изгради ограда на границата между САЩ и Мексико.

Асгар Фархади, който получи наградата в категорията за най-добър чуждоезичен филм и не присъства на церемонията в знак на протест срещу забраната за влизане в САЩ на граждани от 7 мюсюлмански държави, обяви в писмо, че е съпричастен с всички жители на страните и определи мерките, въведени от Тръмп, като "сеещи война".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови