Помийна яма погълна автобус в Китай, взе поне 6 жертви (видео)

OFFNews 14 януари 2020 в 10:33 2834 0

Най-малко шестима души загинаха, след като автобус пропадна в помийна яма в северозападната част на Китай. 16 души са ранени. Това е пореден тежък инцидент заради пропадане на пътища в страната, припомня Си Ен Ен.

Автобусът от обществения транспорт тъкмо бил спрял на спирка в град Синин в провинцията Цинхай, когато в асфалта под превозното средство се отворила огромна дупка, съобщава китайската информационна агенция "Синхуа".

Охранителните камери са заснели момента. Записите показват как пътници се качват в автобуса, когато той пропада. Ямата поглъща няколко души, предницата на автобуса и улична лампа.

Дупката е с площ 80 кв. м.

Пред сп. China Newsweek един от свидетелите на инцидента, пенсиониран полицай, разказва как с още няколко души опитал да помогне на жена да излезе от дупката, но вместо това всички паднали в нея, след ново пропадане на пътя. Избила вода от спукана тръба и се чула експлозия от заради прекъснат електрически кабел. Мъжът успял да спаси тийнейджър и дете. Получил множество фрактури и е настанен в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови