Потвърдените жертви на Харви станаха 31

OFFNews 31 август 2017 в 10:11 1782 0

Потвърдените жертви на Харви станаха 31

Американските власти потвърдиха смъртта на 31 души, загинали в резултат на тропическата буря Харви, съобщава БТА като се позовава на Асошиейтед прес.

Управата на окръг Харис, в който се намира тежко пострадалият от наводненията град Хюстън, каза, че трябва да бъде направена аутопсия на още осем човека, за да се види дали тяхната смърт е свързана с бурята.

Властите казаха, че придошлите води са преобърнали два резервоара за съхраняване на нефт в южната част на щата Тексас, при което са се разлели над 110 000 литра суров петрол.

Бреговата охрана на САЩ заяви, че пристанищата на Хюстън, Галвестън, Тексас и Фрийпорт са отново отворени с ограничения за движението на плавателни съдове, след като бяха затворени заради Харви, посочва Ройтерс.

По оценка на "Мудис аналитикс" икономическите вреди от Харви в югоизточната част на Тексас са на стойност между 51 и 75 милиарда долара, което прави бурята една от най-скъпоструващите в историята на САЩ.

Според анализ на Ройтерс при наводненията е пострадало имущество за най-малко 23 милиарда долара само в части на окръзите Харис и Галвестън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови