Правен абсурд: Простреляна бременна загуби бебето си. Изненадващо я обвиниха за убийството

OFFNews 28 юни 2019 в 16:13 6270 0

27-годишна жена беше обвинена в убийството на нероденото си дете след спонтанен аборт. Тя загубила бебето в при спонтанен аборт в петия месец, след като била простреляна от друга жена. Стрелялата е на свобода, а загубилата детето си е обвиняема. Гаранцията ѝ е 50 хил. долара.

Правният абсурд стана факт в американския щат Алабама.

Маршей Джоунс бе арестувана в сряда по обвинения в непредумишлено убийство заради това, че е започнала фаталния скандал с 23-годишната Ебони Джейминсън на 4 декември 2018 г. Двете спорили по въпроса кой е бащата на бебето. Ситуацията излязла от контрол, Джейминсън извадила оръжие и стреляла в стомаха на бременната жена.

Полицията потвърждава, че Джейминсън е стреляла и че това е довело до спонтанния аборт. Но заключението ѝ гласи, че единствената жертва е нероденото дете, чиято майка е започнала скандала нарочно, продължила го е и той ескалирал в сбиване, което е довело до смъртта на собственото ѝ неродено дете. Според полицията Джейминсън е била "принудена" да се защити от Джоунс.

Обвиненията срещу жената, която е стреляла, паднаха пред върховния съд, тя е на свобода.

Алабама е един от щатите, където абортът е забранен, а използването на физическа сила в самозащита - не. Сега групи, които настояват жените да имат право на избор, посочват, че законът вече се използва и срещу бременни жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови