Представителят на Пхенян занесе на Тръмп много голямо писмо от Ким Чен-ун

OFFNews 02 юни 2018 в 10:27 5332 0

Снимка BBC

Високопоставеният представител на севернокорейския режим Ким Йон-чхол пристигна в Белия дом вчера за среща с американския президент Доналд Тръмп. 

След срещата на двамата Тръмп обяви, че планираната за 12 юни в Сингапур историческа среща с Ким Чен-ун все пак ще се състои, въпреки че по-рано именно той я отмени, недоволен от изказвания на севернокорейския лидер. 

Ким Йон-чхол занесе на Тръмп писмо от Ким Чен-ун. Предаването на писмото беше очаквано, но това, което изненада, беше размерът му. 

Доста голямото писмо веднага доведе до редица шеги в социалните мрежи и дори се появиха снимки, на които с Фотошоп беше поставено огромно писмо, почти закриващо двамата. 

Още по-голям интерес обаче предизвиква съдържанието на голямото писмо. Пред журналисти Доналд Тръмп коментира въпроса. 

"Искате да видите какво има вътре? Колко го искате?", попита той.

"Това беше много хубаво писмо. Беше много интересно писмо", каза Тръмп. После обаче той призна, че всъщност все още не го е отворил. 

"Попитах го дали иска да прочета веднага писмото. Той каза, че мога да го отворя по-късно", допълни американският президент. 

"Може би ме очаква голяма изненада", каза Тръмп пред журналисти. 

От Белия дом след това потвърдиха, че Тръмп все пак е прочел писмото от Ким Чен-ун, но не уточниха какво е съдържанието му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови