Принц Чарлз откри временна болница в конгресен център в Лондон

OFFNews 03 април 2020 в 16:42 1734 0

Принц Чарлз откри нова болница в най-големия изложбен и конгресен център в Лондон, предаде Би Би Си.

Чарлз е открил временния обект в центъра "Ексел" в Източен Лондон чрез видеовръзка от своята шотландска резиденция Бъркхол. Принцът е отдал почит към всички, участвали в инсталирането на болницата, която стана готова за девет дни.

Британският престолонаследник заяви, че е "изключително трогнат" от това, че на него се пада честта да открие болницата.


Принц Чарлз заяви, че се надява новата болница, носеща името на Флорънс Найтингейл, легендарната милосърдна сестра, да бъде нужна само за кратко време и на колкото се може по-малко хора.

По-рано през седмицата принцът излезе от карантината, която сам си постави, след като даде положителна проба за коронавиръс.

В болницата първоначално ще има 500 легла с респиратори и кислород, но общият й капацитет е за лечение на около 4000 души.

Тя бе построена с помощта на военните и е първата от общо шест временни лечебни заведения, които ще бъдат разположени в цяла Великобритания за нуждите на борбата с епидемията. Подобни болници са планирани за Кардиф, Глазгоу, Манчестър, Харогейт и Бристол.

Досега в Обединеното кралство са починали 2921 души, заразени с COVID-19, а заразените в страната са над 34 хиляди.

"Невероятно е, но тази нова болница в Лондон бе вдигната буквално от нулата само за по-малко от две седмици", заяви Саймън Стивънс, директор на британската Национална здравна служба.

Междувременно премиерът Борис Джонсън, който обяви, че се е заразил с вируса миналия петък, съобщи, че ще продължи да се самоизолира, след като продължава да проявява леки симптоми на вируса, включително висока температура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови