Принц Филип се извини за причинената от него катастрофа в писмо до ранена в нея жена

OFFNews 27 януари 2019 в 14:18 4605 0

Съпругът на британската кралица Елизабет II принц Филип е написал писмо до жената, която беше ранена в катастрофа, която той предизвика. В него херцогът на Единбург пише, че "дълбоко съжалява" за случилото се, предава Би Би Си.

Инцидентът от 17 януари стана близо до двореца Сандрингам в графство Норфолк. 

97-годишният принц желае на Ема Феъруедър бързо възстановяване и добавя, че е бил разтърсен от инцидента. Твърди, че не е видял колата, в която тя е пътувала на 17-и заради заслепилото го слънце.

Неговият Land Rover Freelander се сблъска с автомобила Kia, управляван от приятелка на Феъруедър и го изтласка от пътното платно. Колата на принца се преобърна, а преминаващи мотористи му помогнали да излезе. В другата кола пътувало им 9-месечно момченце, чиято майка шофирала.

Китката на 46-годишната Феъруедър бе счупена. Извадили я от колата и първата ѝ мисъл била за бебето. Помолила да я оставят и да проверят как е то. То било невредимо, което потвърдили по-късно и в болница. Ема разказва, че не е имала представа кой е човекът в другия автомобил и какво е състоянието му. Мислех, че е просто един възрастен мъж. Разбрала, когато от спряла наблизо кола я попитали знае ли кой е човекът и тя отговорила: "Възрастен мъж". "Всъщност е принц Филип." Той не говорил с нея, даже не разбрала къде е отишъл. По-късно разбрала, че е бил посъветван да не го прави от органите на реда.

Ема казва, че ако принцът е виновен за катастрофата, към него трябва да бъде приложена същата тежест на закона, както ако тя я е причинила.

Тя получила писмото от херцога на Единбург на 21 януари и го определя като мил жест. По-рано тя се оплака, че не може директно да общува с принц Филип във връзка с инцидента, а само чрез полицай и една от придворните дами в двореца.

"Бих искал да знаете колко много съжалявам, че съм част от инцидента", пише принц Филип в писмото си. Минавал по този път много пъти и бил уверен, че знам какъв е трафикът там. Но денят бил слънчев и към 15 ч. слънцето било ниско и го заслепило.

"В нормални условия не бих имал затруднения да видя идващ автомобил... но не видях идващата кола и съм много разтревожен от последствията", пише той.

"Бях разтърсен от инцидента, но изпитах голямо облекчение, когато разбрах, че никой от вас не беше сериозно ранен."

Херцогът допълва, че множество хора започнали да се събират и полицията го посъветвала да се прибере.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови