Простреляният американски конгресмен е в критично състояние

OFFNews 15 юни 2017 в 10:24 1963 0

Снимка Reuters

Раненият при въоръжено нападение конгресмен Стив Скалийз остава в критично състояние и ще трябва да бъде подложен на още няколко операции, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се болницата, където е настанен Скалийз.

Конгресменът беше ранен по време на тренировка по бейзбол за годишния благотворителен мач между републиканци и демократи. 

Той е бил прострелян в левия хълбок, след което куршумът е минал през пелвиса, раздробил е кости, наранил е вътрешни органи и е причинил силно кървене, уточнява болница МедСтар, цитирана от БТА.

Нападателят е открил стрелба с полуавтоматично оръжие, като е произвел между 50 и 100 изстрела. 

В момента на стрелбата на стадиона са се намирали 20 републиканци от Камарата на представителите и двама от Сената. Бяха ранени няколко души. Сред пострадалите е и един полицай, а друг служител на реда беше приет за кратко в болница с изкълчен глезен.

Нападателят също беше ранен и по-късно почина. 

66-годишният Джеймс Ходжкинсън е бил известен с гневните си послания, публикувани в социалните мрежи до президента Доналд Тръмп и републиканците, съобщиха американски медии.

Според полицията мъжът е членувал в антирепубликански групи във Фейсбук. 

За момента ФБР отказва да коментира дали нападението е по политически мотиви. 

В същото време стана ясно, че американският президент Доналд Тръмп е направил изненадваща визита в лечебното заведение, където беше приет Скалийз, заедно с първата дама Мелания Тръмп. След това президентът обяви, че състоянието на конгресмена е много тежко и призова всички да се молят за него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови