Протест в защита на гейовете в Чечня посрещна Путин във Франция

OFFNews 29 май 2017 в 15:59 4929 10

Снимка Reuters

Протест в защита на гейовете в Чечня беше организиран в деня на посещението на руския президент Владимир Путин във Франция. 

Путин пристигна в Париж по покана на френския си колега Еманюел Макрон. 

Правозащитници се събраха на площад "Трокадеро" в Париж преди пристигането Путин, за да протестират по повод репресиите срещу гейове в руската република, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Демонстрантите поискаха Макрон да постави въпроса на срещата си с руския президент. Те издигнаха плакати "Спрете хомофобията в Чечня" на площада, който се намира точно пред Айфеловата кула. 

Вицепрезидентът на международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" Сесил Кудриу каза, че е "много важно, че Путин е готов да чуе, надяваме се, силни думи от Макрон, и да каже "стоп" на хомофобията, продължаваща вече твърде дълго".

В нов доклад, публикуван миналата седмица, международната правозащитна организация "Хюман райтс уоч" съобщи, че високопоставени чеченски служители са унижавали затворници по време на посещения в центрове за задържане, където хора с нетрадиционна сексуална ориентация са държани и измъчвани".

Това е първото посещение на Путин във Франция след избирането на Макрон. Очаква се двамата да обсъдят широк спектър от въпроси - от активизацията на двустранното сътрудничество до ситуацията в Украйна, Сирия, Либия и на Корейския полуостров. 

По време на изборите във Франция Путин подкрепи опонента на Макрон Марин льо Пен, която дори посети Москва по време на кампанията и се срещна с руския президент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

29.05 2017 в 16:57

Кръстете сайта ПутинНюз поне да знаем за какво се пише тука....


Айде и тоя! Преди беше боци-нюС, дибидюс! После станА реаниматор киреч, ептен отдалеч!
Се недоволни, майка му стара!
Седи мирен и гледай кво става. Ако до 5-6 мин след този пост някой не ти набие "десятка" и после да ми ревеш пак на мен... Ей ме на! Бас ловя за 2 Айхбаума!

42249

6

Denis Rizanov

29.05 2017 в 16:53

Нещо много паднаха цените на бензина в голямата бензиностанция

Е па ти кво се коркаш? Нали тук зценита са една идея по-високи от Австрия и Полша. Къв ти е проблема? Зареждай само на Ойл-лук и немаш псулютно никакъв проблем! От време на време и на газ стейшън магарешки и си "ОК" отсекъде.
:)


А забравих и нещо за кръмното и сърчицето пак от там. Преди зареждане.

21061

4

рамбо

29.05 2017 в 16:31

първата дама на Люксембург там ли е?

63994

2

Red or Dead

29.05 2017 в 16:13

ХАХАХАХААААААА......
Ами пишете поне и колко пъти си го премести от единия в другия крачол ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ......

НЕМЕДЛЕНО НАПУСКАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРОГНИЛАТА БАРКА 'ЕС' В КОЯТО ПРИОРИТЕТ СА САМО 'ЛГБТ' И ЧАЛМИТЕ.....НЕ ХОТИМ ЕВРОП@ДЕРОАТЛАНТИЗЪМ.....ПИСНА НИ ДА НИ ТРЕТИРАТ КАТО ТРЕТА РЪКА ОЛИГОФРЕНИ......шепата БУНАДЯСАЛИ мисирки да заминават и да ни оставят България на....НАС БЪЛГАРИТЕ.....

42249

1

Denis Rizanov

29.05 2017 в 16:12

Какво стана с нозе двамина чеченски "гейове" дето Естония им даде убежище? Успяха ли да оцелеят или вече са мъртви?