Протести срещу Тръмп и в Шотландия, той реши да си почине с голф

OFFNews 14 юли 2018 в 20:27 3008 1

Снимка BBC

Американският президент Доналд Тръмп реши да си почине от напрегнатата среща на върха на НАТО и посещението си във Великобритания с игра на голф, като избра да направи това на игрище на 100 км от Единбруг, което е негова собственост.

Тръмп изрази желанието си и в Туитър. 

"Пристигнах в Шотландия и ще бъда в "Тръмп Търнбъри" за два дни на срещи, разговори и, надявам се, малко голф - основния ми вид физически упражнения", написа той в социалната мрежа.

"Времето е прекрасно, а това място е невероятно! Утре заминавам за Хелзинки за среща с Владимир Путин в понеделник", добави президентът.

Докато Тръмп стоял на игрището край хотела в луксозния си голф клуб, активист на природозащитната организация "Грийнпийс" се спуснал над терена с моторен парапланер с прикачен транспарант с надпис "Тръмп: доста посредствено равнище". Когато планеристът приближил, президентът, заобиколен от охраната си, влязъл в хотела. Британската полиция каза, че издирва пилота.

След като десетки хиляди души се включиха в мирен протест срещу Тръмп в Лондон, няколко хиляди демонстранти се събраха и в шотландската столица Единбург, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според полицията край сградата на шотландския парламент за началото на демонстрацията са се стекли към 3000 души, организаторите обаче са категорични, че демонстрантите са били 60 000. Освен антифашистки групи и политически активисти за протеста са дошли много хора, които казват, че никога досега не са участвали в такава проява.

Снимка: BBC

В протестите в Шотландия се включи и "бебето Тръмп", което участва в протестите в Лондон. 

Снимка: Reuters

Протестиращите, въоръжени с импровизирани транспаранти и плакати с лозунги против Тръмп, преминаха и пред американското консулство, поставено под засилена охрана.

Протести имаше днес и в двата голф клуба на американския президент в Шотландия - "Тръмп Търнбъри" и "Тръмп интернешънъл голф линкс", предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз".

Тръмп помаха на демонстрантите от игрището в "Тръмп Търнбъри" и беше освиркан от тях. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови