Протестите в САЩ: Ръцете горе, не стреляйте

Сякаш ставам част от историята, коментира участник в демонстрациите във Вашингтон

OFFNews 07 юни 2020 в 08:52 5266 2

Десетки хиляди демонстранти излязоха във Вашингтон и други градове на САЩ с искане за прекратяване на расизма и бруталността от страна на органите на реда. 

Митинг на Мемориала на Линкълн и поход до Белия дом бяха най-големите прояви на протестите в цялата страна след началото на недоволството от смъртта на Джордж Флойд при арест в Минеаполис на 25 май. 

Демонстрации имаше в Ню Йорк, Атланта, Филаделфия, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Сиатъл, Бостън и Маями, както и в много по-малки населени места в САЩ. 

Сякаш ставам част от историята и от множеството хора, които се опитват да променят света за всеки,  казва Джамила Муахиман от Вашингтон на демонстрацията край Белия дом, съобщи Ройтерс. 

Демонстрацията бе най-голямата досега. Десетки хиляди, се събраха в столицата на САЩ, рисковете за здравето, които все още крие коронавирусът, коментира агенцията. 

Демонстрантите скандираха „Ръцете горе, не стреляйте!“ „Маршируваме за надежда, а не за омраза“ и „Не мога да дишам“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

07.06 2020 в 12:03

През изминалата година искаха квоти за наградите на филмовата академия (оскарите). Като нищо тази година може и да ги получат.

И в Германия се опитват да им вменяват групова вина за ВСВ, за репресиите срещу евреите. Е да, ама не е правилно.

Черните в САЩ от 70-те години си имат права, да си се развиват. Ама си живеят в гета, не се образоват, банди, наркотици и рап.

Ние как сме се образовали? В Петрич хората са се самооблгали с данък, за да се построи гимназия. Използват парите от обезщетението от "петричкия инцидент", после събират още пари със самооблагане за да вдигнат гимназия.

И негрите да инвестират в себе си, какво само чакат и реват за права. Да учат, да имат нобелови лауреати и ще се оправят нещата сами. Не да ми вдигат престъпник за светец.

23293

1

Стефан

07.06 2020 в 09:38

Протестиращите против протестите не стрелят. Държат пушките си с цевите надолу. Не помръдват, и не гледат демонстриращите негри.
Белите американци се държат адекватно. Защо европейците и азиатците неадекватно - не знам.