Пустош след Ирма: 1/4 от домовете са разрушени

Броят на жертвите в американския щат Флорида достигна 12 души

OFFNews | 13 септември 2017 в 07:50 | 3390 |1

Завръщащите се след евакуацията жители на Флорида ще заварят около 1/4 от домовете си разрушени. Ураганът Ирма е срутил къщи с поривите си до 192 км/ч.

Спасителни екипи претърсват най-лошо засегнатите райони, като носят храна и вода за евентуално оцелели хора, предава Би Би Си.

С Ирма се свързва смъртта на 18 души в САЩ, 12 от които - във Флорида. Ураганът остави близо 6.9 милиона къщи без ток във Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Алабама.

От 12-те жертви във Флорида Броят на загиналите в американския щат достигна 12 души, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес. Шестима души са загинали в автомобилни катастрофи, четирима са участвали в подготовка за връхлитането на урагана, един е бил ударен от ток и един е получил сърдечен удар.

Около 90-те хиляди жители, които се връщат у дома, са предупредени, че повечето бензиностанции остават затворени, че телефонните разговори също могат да бъдат проблем поради липса на връзка.

По пътя си ураганът отне живота на общо 55 души. 37 души са убити от урагана в Карибите, четирима в щата Южна Каролина и двама в Джорджия, добавя АП.

Професор Балкански

Рейтинг : 88708

13.09 2017 в 21:50 1
+ 10
- 0
Американските къщи-менте се строят евтинджос, като филмови декорации: дървено-метални рамки, шпертплат, стиропор, лепило, гипс, тапети, балатуми, мокети, пресован картон, боя и лак.

На външен вид могат да изглеждат напудрени, но не са трайни и устойчиви на въздействие на природните стихии и капризите на времето. Защо в климатичен пояс с ежегодни урагани се строи така? Риторичен въпрос.