Путин: България умишлено бави продължението на Турски поток

OFFNews 04 декември 2019 в 17:59 3202 3

Снимка kremlin.ru

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че България умишлено бави продължението на "Турски поток" на своя територия.

При това положение - ако България се откаже от проекта, Русия ще успее да намери други варианти за доставка на газ за Южна Европа, каза още Путин на съвместна пресконференция в Сочи след среща със сръбския си колега Александър Вучич.

Въпреки многократните уверения и молби към руската страна да осигури доставки на газ през Турция за България, виждаме, че българската страна, колкото и тъжно и странно да ни звучи, умишлено бави реализацията на проекта на своята територия. Искам да заявя това открито и публично, категоричен е руският президент.

Той твърди, че ръководството на България, след като прекъсна изпълнението на проекта "Южен поток", се е обърнало с молба "Турски поток" да бъде реализиран на всяка цена.

Но и сега, очевидно под външен натиск, те се справят неуспешно със строителството. Ще видим как ще се реализира по-нататък този проект през българската територия. Ако българското ръководство не желае, ще намерим други пътища за осъществяване на нашите възможности в Южна Европа, добави Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

3

Г-н Путин какво може да се очаква от един Компадор?
Моля, Ви не казвайте България,а конкретизирайте имена!

25665

2

Victimized

04.12 2019 в 19:03

"Голем празсзссс....)))"

Така е, като се наложи да купуваме американски втечнен газ на 3 пъти по скъпо и всички цени скочат по български петорно, също ще си клатим краката и ще викаме "Голем празсзс" като най-големите калитари в Европа. Понеже дори Германия си уреди отношенията с Русия и евтин газ за индустрията им, но ние сме по европейци от германците или впрочем, ние сме в ЕС но Вашингтон диктува на Борисов какво да прави и това е повече от ясно.....

7281

1

Чалгомраззз

04.12 2019 в 18:48

Голем празсзссс....)))