Путин: Северна Корея се нуждае от гаранции за сигурността и суверенитета си

OFFNews 25 април 2019 в 18:43 2846 1

Снимка РИА Новости

Северна Корея се нуждае от гаранции за сигурността и суверенитета си от страна на международната общност в замяна на денуклеаризацията. Това заяви руският президент Владимир Путин след срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. 

Първата среща между двамата се състоя във Владивосток и продължи 5 часа. 

Путин подчерта, че трябва да се направят първите стъпки към повишаване на доверието. 

Кризата около ядрената програма на Пхенян ще се реши при зачитане на международното право, а не на правото на по-силния, категоричен беше руският президент. Путин допълни, че за тази цел заинтересованите страни са длъжни да уважават взаимно интересите си и да се откажат от юмручното право в международните работи. 

И двамата определиха срещата като ползотворна и конструктивна. 

Путин каза, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. 

"Причината за посещението ни в Русия е да споделим с президента Путин мнението и вижданията си за Корейския полуостров и политическата ситуация в региона, която предизвиква вниманието на света", заяви Ким Чен-ун.

"Надявам се, че срещата ще бъде много полезна и ще спомогне за засилването на нашите традиционно топли отношения. Ситуацията на Корейския полуостров днес предизвиква интерес у цялата международна общност – всички очи гледат натам", добави севернокорейският лидер.

Владимир Путин и Ким Чен-ун си размениха и подаръци. Севернокорейският лидер подари на Путин традиционен корейски меч. Путин пък му подари сабя и чаен сервиз.

Снимка: РИА Новости

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

25.04 2019 в 20:27

Международното право ПОНЯКОГА е правото на по-силния. Не винаги. В случая с Крим работата е по-сложна.

Но в случая с др. Ким III не става дума за право, а за пари. Останал е без пари поради негласно координирано намаляване на помощите от страна на САЩ, ЕС, Южна Корея, Китай и Русия. Това определено компрометира суверенитета и сигурността Му.

Та се пробва първо при лошото ченге.