Путин наредил Донбас да бъде превзет до март, твърди украинското военно разузнаване

Руският президент не обръща внимание какво се случва на фронта, иска да унищожи украинците

OFFNews 17 януари 2023 в 07:53 4050 26

Президентът Зеленски

Снимка БТА архив

Володимир Зеленски заяви, че руският ракетен удар в Днипро показва необходимостта от по-бързи решения за доставяне на оръжия за Украйна

Руският президент Владимир Путин е наредил на новоназначения  ген. Валерий Герасимов, да превземе Донбас до март. Това твърди украинското военно разузнаване, цитирано от УНИАН. 

Представителят на пресслужбата на ГРУ на украинското МО Андрий Юсов заяви, че Путин не обръща внимание какво всъщност се случва на фронта. По думите му руският президент се стреми да унищожи украинците като отделен народ и нация, да унищожи Украйна като независима държава.

Юсов припомни, че условията на поставените задачи вече са променяни многократно пред окупационните власти. По-специално те искаха „да превземат Киев за три дни“. Юсов подчерта, че и този път нашествениците няма да успеят. Разузнаването разполага с данни за признаци на подготовка на настъпление на руската окупационна армия в запорожското направление. 

Това може да означава както пряка подготовка за настъпателни действия от противника, така и определени измамни действия с цел провеждане на информационна кампания и, да кажем, скриване на истинските намерения в други посоки на фронта, обобщи Юсов. 

Политологът Марк Галеоти отбелязва, че назначаването на Герасимов може да означава, че Кремъл се готви за сериозна инвазия.

В редовното си обръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че руският ракетен удар по жилищен блок в Днипро показва необходимостта от по-бързи решения за доставяне на оръжия за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

26

6екеr4о

19.01 2023 в 14:56

Фатмакът Еврак се е разпърдял, че на Запад имало рецесия, а си трае, че у педеРацията е смрад и смрад, мор по говедата...

1000

25

media

17.01 2023 в 17:24

Смешно е когато belovejdov говори за "иванен експерт". Същия този belovejdov който не смее да застане с лицето и името си зад думите си тук.
belovejdov Защо се страхуваш от едно интервю, нали си убеден в думите си?

805

24

Fear

17.01 2023 в 16:26

Ти затова ли избяга от Рашистан и дойде в България мършо фашистка?
В Поварево имаше само външен кенеф, който не може и да се чисти, та дойде в цивилизована държава, нали? :D :D :D

805

22

Fear

17.01 2023 в 15:33

Ах, да бе вярно, как можах да забравя - еропейците и аз включително мръзнем, 'щото не можем да си позволим цената да се отопляваме, нали така?
И производството загина и гладни ходят в Западна Европа... :D :D :D
Aко някой ден ти се отвори възможност, спри РИА Новости и излез да се поразходиш из Европа да видиш как гадните западняци мизерстват. Вече по границата не стрелят като едно време и можеш да минеш свободно. Да ти кажа, че може това да си го пропуснал от мъка по отминалия светъл комунизъм/социализъм. :D

805

20

Fear

17.01 2023 в 14:26

obl, ясно ми е, че с малоумници не се спори, но ми е забавно да го гледам как се гърчи. За нещастие, идиотизмът не се лекува. Дори и когато неминуeмото се случи и рашистката кочина се разпадне, такива като него пак живеят в някаква паралелна реалност и ще отричат очевидното.

Евроатлантик, като каза газ, се сетих. Как ще коментираш това:
https://www.segabg.com/hot/category-economy/startut-na-noviya-germanski-terminal-srina-cenata-na-prirodniya-gaz

Май някой друг пикае газ, в бункера си на свероизток оттук. :D :D :D

-1555

17

ob1

17.01 2023 в 13:27

Ае Фиър, тоя боклук е избягал от поварово вече, спасил се е демек и не му дреме какво ще стане с останалите ватници. Ще си живее в бяла страна (да, в сравнение с блатната кочина ние сме бяла държава), ще си въздиша по ленин, сталин и путкин и ще плюе всичко западно, което ползва всеки божи ден.
Когнитивен дисонанс? Мне, за целта трябва да има някакви когнитивни способности. На тия уроди в главата им има вата, не мозък. ЗаеВи...