Путин покани Тръмп в Москва, готов да се срещне с него и във Вашингтон

OFFNews 27 юли 2018 в 16:42 3040 1

Снимка ТАСС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да посети Вашингтон за среща с Доналд Тръмп и че е поканил Тръмп в Москва.

На пресконференция след края на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург Путин каза, че телефонните разговори не са достатъчни.

Той отбеляза ползата от срещите с Тръмп. Според Путин те са полезни не само за Русия и за САЩ, но и за целия свят.

Русия и САЩ трябва да говорят за глобални въпроси като иранската ядрена сделка и глобални конфликти, каза Путин и допълни, че трябва да има необходимите условия, за да се състои подобна среща.

По адрес на Тръмп руският президент каза, че неговият най-голям плюс е неговият стремеж да изпълни предизборните си обещания.

"Най-големият плюс на президента Тръмп е това, че той се стреми към изпълнение на своите обещания, преди всичко на онези, които е дал на избирателите", подчерта Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Руският президент посочи също, че БРИКС не планира да включва в състава си сега нови страни. Групата се състои от Русия, Китай, Индия, Южна Африка и Бразилия.

На въпрос за евентуален референдум в Украйна за Донбас, Путин се въздържа от коментар и припомни, че това е доста деликатна сфера, която изисква допълнително проучване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови