Путин в отговор на САЩ: И Русия прекратява участието си в договора за ядрените ракети

OFFNews 02 февруари 2019 в 12:25 3559 1

Русия прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, съобщи ТАСС. Изявлението е в отговор на отказа  на САЩ от документа.

Ще постъпим по следния начин. Нашият отговор ще бъде огледален. Американските партньори обявиха, че прекратяват участието си в договора, и ние го прекратяваме, каза Путин на среща с министрите на отбраната Сергей Шойгу и на външните работи Сергей Лавров, уточнява БТА. Русия е започнала работа по създаване на нови оръжия заради аналогични действия на САЩ. Ще бъде започната разработка на хиперзвукова ракета със среден обсег и наземно базиране.

"Съгласен съм с предложенията на министерството на отбраната за започване на работа по "приземяване" на ракетите "Калибър" и откриване на ново направление - създаване на хиперзвукова ракета с наземно базиране със среден обсег", казва още Путин. 

Той е наредил да спрат опитите за иницииране на преговори за Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Москва ще изчака, докато международните партньори са готови да водят с нея съдържателен диалог от позиция на равенство. Темата е важна и за нас, и за нашите партньори, и за целия свят, подчерта Путин.

Руските ракети със среден и малък обсег няма да бъдат разполагани нито в Европа, нито в друг регион от света, преди САЩ да разположат там аналогични оръжия, подчертава Путин на срещата с министрите. 

Руският държавен глава добавя, че е приключил ключов етап от изпитанията на стратегическия безпилотен многоцелеви подводен апарат "Посейдон". Според Путин Москва няма да се включи в надпревара във въоръжаването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5700

1

Годо

02.02 2019 в 15:47

Руснаците отдавна са се "оттеглили" от този договор, защото на практика те не спазват никакъв договор, смятат, че светът ще им вярва. Вече нищо не може да остане скрито. Няма нужда да припомняме случаят "Скрипал", където двама "любители" на архитектурата отишли в Солсбълри да гледат катедралата. Само за седмица им изкараха наяве биографиите от детската градина до обучението в тайните служби на Русия. Показаха истинските им имена, военните им чинове ордените и сватбените снимки.
В съвременния технологичен свят нищо не може да остане скрито. Путин лъжеше по телевизията, че няма нито един руски войник в Украйна, а по сведения на самите руснаци в социалните мрежи, труповете на убитите руски войници вече започнали да пристигат в Русия. По телевизията можеш да лъжеш, но майките на убитите момчета никога не можеш да излъжеш.
Фактът, че руснаците имат разположени в Европейската част ракети със среден обсег се знае отдавна. Сега разполагат такива и в Крим. Нищо , че официално говорят, че нямат