Разпространиха кадри на камикадзето от Манчестър преди атаката

ОFFNews 28 май 2017 в 07:52 9553 2

Полицията в Манчестър разпространи кадри от охранителни камери, на които е заснет Салман Абеди преди да извърши самоубийствената атака, отнела живота на 22 души и ранила над 100.

Изображенията показват 22-годишния Абеди облчен с черно яке и с раница на гърба, в която е била скрита самоделната бомба, детонирана след концерта на Ариана Гранде.

Полицията смята, че той е изработил взривното устройство в нает апартамент в центъра на града, предава Гардиън. Жилището е сред 17 претърсени локации през изминалите дни. 

Засега властите знаят, че Абеди се е върнал от Либия във Великобритания на 18 май, четири дни преди атаката. Разследването напредва, обясняват от полицията. Засега са задържани 13 заподозрени. 

През последните пет дни е събрана значителна информация за Абеди, сътрудниците му, финансите му, местата, на които е бил и как е направено устройството, уточняват от полицията. Благодарени на арестите полицията има нови следи за разследване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

Нуждаем се от още повече толерантност и ценности в борбата с тероризма! Плевнелиев беше прав.

63994

1

Red or Dead

28.05 2017 в 10:43

А казаха ли,че тейко му се е сражавал за дребно британия с/у ”тиранина Кадафи”....и този ”атентат” МИРИШЕ УЖАСНО...PURE EVIL усеща близката си кончина и е готова на всичко,дори да унищожи Земята...