Разследват Харисън Форд за катастрофа

OFFNews 30 април 2020 в 09:33 3904 1

Американският актьор е разседван заради инцидент от миналата седмица на летището в Южна Калифорния, предаде Би Би Си.

Федералната авиационна администрация (ФАА) съобщи, че той е пилотирал малък самолет, който неправилно пресякъл писта, където друг летателен апарат е кацал в същия момент. Самолетите са били на около 1 100 метра разстояние един от друг на летище "Хоторн" миналия петък. Не е имало опасност от сблъсък.

77-годишният Форд признава вината си и се извинява, каза негов представител. Той допълва в изявление, че звездата от "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни" не е чул инструкция от служителите, осъществяващи контрола на въздушния трафик.

Форд е управлявал двуместен лек самолет Aviat Husky.

Това не е първият случай, в който Форд - известен авиационен ентусиаст, е въвлечен в подобен инцидент, отбелязва британската медия и припомня, че през 2017 г. той летял ниско над самолет на Американските авиолинии със 110 души и екипаж на борда на калифорнийско летище. Никой не пострадал и от ФАА решили да не предприемат никакви действия. През 2015 г. пък актьорът бе ранен, когато катастрофира със самолет на голф игрище в Лос Анджелис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

30.04 2020 в 10:41

Пичове, много жълто заглавие? Даже направо фейк - Разследват Харисън Форд за катастрофа и после два реда под-долу: еправилно пресякъл писта.. Не е имало опасност от сблъсък.

Я кажете каква точно е катастрофата в случая?