Разследват първо престъпление от Космоса: астронавтка хакна сметката на съпругата си посред развода им

OFFNews
25 август 2019 в 16:02 | 24408 |2

НАСА разследва инцидент, който може да се окаже първото престъпление, извършено в Космоса. Астронавтка проникнала незаконно в сметката на съпругата си, с която са в развод. Направила го от борда на Международната космическа станция, предава БГНЕС, като цитира "Ню Йорк таймс".

Американската астронавтка Ан Маклейн призна, че е проникнала в сметката на еднополовата си съпруга, с която са в процес на развод, но не определя извършеното като престъпление, отбелязва в. „Ню Йорк таймс“. Потърпевшата Съмър Уордън обаче е подала жалба за несанкциониран достъп и кражба на лични данни във Федералната търговска комисия и в инспектората на НАСА.

Маклейн се върна от полета през юни 2019 г.

Адвокатът ѝ твърди, че тя искала само да се убеди, че всичко е наред със семейния бюджет и парите ще стигнат за сметките и грижите за момчето, което е син на Уордън и за което се грижели двете.

Маклейн е пилот. Уордън е офицер от разузнаването на военно-въздушните сили. Двете се женят през 2014 г., а пред 2018-а Уордън подава документи за развод.

Съгласно споразумение между държавите-собственици на Международната космическа станция - САЩ, Русия, Япония, Канада и Европейската космическа агенция - юрисдикцията върху човека, намиращ се в Космоса, е собствената му държава. Същото се отнася и за собствеността на борда. Така например ако канадец извърши престъпление в Космоса, ще понесе наказание по канадското законодателство.

С развитието на космическия туризъм въпросът за наличието на строги правила за носене на наказателна отговорност става актуален.

Препоръчани материали
4t5y6u7iu6y5t

Рейтинг : -3200

25.08 2019 в 18:42 2
+ 2
- 0
Затова българите си имаме две нарицателни - "педалски номера" и "женски номера". Като ги комбинираш, става зле, ама на безполовите янки няма как да им е ясно.
zuljin

Рейтинг : 3583

25.08 2019 в 16:32 1
+ 1
- 0
Абе тия бургеристанци има ли поне един хетеросексуален индивид в армията?