Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Режимът на Груевски подслушвал прокуратурата и съда в Скопие

OFFNews 01 декември 2018 в 20:51 1931 0

Цялата вътрешна телефонна система в Главната прокуратура на Република Македония е била подслушвана. Това е ставало поне от 2016 година, съобщи македонският премиер Зоран Заев.

Министър-председателят уточни, че подобна система за послушване е имало и в Основния съд в Скопие.

"Аз съм информиран от вътрешния министър за цялостното разследване от самото начало, което е започнало през пролетта. Повече подробности по случая ще даде главният прокурор", каза Заев и добави: Това е поредното доказателство за това, до каква степен е била унищожена Република Македония.

"Става въпрос за сериозни неща. Това не са играчки. Става въпрос за личния живот на хората. Доколкото съм информиран, цялата вътрешна комуникация е била под наблюдение - подслушвана, включително и тази на прокурорите, следователите и всички, които работят в тези институции", поясни още Зоран Заев.

От Главната прокуратура днес съобщиха, че "имат данни, че телефонните са били подслушвани от 2013 година, когато е била доставена и монтирана новата система". От Прокуратурата уточниха, че са намери два хард диска, които са поставени на 30 септември 2016 г., съобщи БГНЕС.

Бившият премиер Никола Груевски наскоро избяга от Македония под угрозата да влезе в затвора. В Будапеща той получи политическо убежище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!