Роджър Уотърс гневен на Тръмп заради Венецуела

Вилдан Байрямова 24 февруари 2019 в 17:31 4730 0

Роджър Уотърс

Снимка The Independent

Фронтменът на легендарната група „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс публикува видео в подкрепа на Венецуела с гневно послание към Доналд Тръмп, съобщава The Independent.

„Не нахлувайте! Това е горда независима нация и тя може да се справи сама“, казва рок-звездата в обръщението си, като мачка кукла-карикатура на американския президент.

Уотърс никога не е спестявал споделянето на политическите си възгледи, уточнява изданието и добавя, че преди това е призовал за културен бойкот на Израел, а бандите, ангажирани със Супер-купата, да маркират Джулиан Асандж като герой на Австралия.

В яростното си видеосъобщение той акцентира на икономическата и хуманитарната криза, в която е затънала Венецуела, и настоява САЩ да премахне санкциите върху южноамериканската страна. На концерта, организиран от президента социалист Николас Мадуро, трябва да се пее „Долу ръцете от Венецуела“, казва Уотърс и е категоричен, че помощта от САЩ е предшественик на преврат или инвазия в тази страна.

Възхищавам ви се отдалеч, със сигурност от 1998 година или преди това, коментира той събитията на границата с Колумбия. „Наблюдавах ви отдалеч как устоявате на всички опити на великата имперска власт да унищожи революцията ви. Съпротивлявахте се през 2002-а и сега се противопоставяте пак. Аз абсолютно осъждам тези ужасни санкции, които се използват срещу вас, срещу всеки един от вас“, заключава Уотърс.

Съоснователят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс изнесе втори концерт пред българската публика на 4 май 2018 г. Аудиовизуалното шоу включваше огромно летящо надуваемо прасе с образа на Доналд Тръмп и „стена“, минаваща през цялата зала. Преди това през 2013 г. той бе гастролирал у нас със спектакъла си „Стената“. Тогава турнето му съвпадна с протестите срещу кабинета „Орешарски“ и той ги подкрепи от сцената, на която светна надписът „оставка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews