Русия изпрати четвърта ракетна система C-400 до границата с Украйна

OFFNews 29 ноември 2018 в 13:40 4327 0

Снимка РИА Новости

Русия изпрати в анексирания Крим, близо до границата с Украйна, четвърта ракетна система C-400.

Става въпрос за най-новия зенитно-ракетен комплекс "Триумф", съобщи началникът на отдела за информационно обезпечение на Черноморския флот Алексей Рулев, цитиран от РИА Новости. 

Това е четвъртият дивизион на полуострова. 

Той е разположен близо до Джанкоя, на 20 км от границата с Украйна. Другите три се намират до Феодосия, Севастопол и Евпатория.

Зенитно-ракетният комплекс е изпратен до границата с Украйна на фона на увеличеното напрежение между двете страни, след като руски кораби стреляха по украински плавателни съдове в Керченския проток и ги задържаха, а моряците на борда бяха арестувани.  

Мобилният зенитно-ракетен комплекс "С-400 Триумф" е проектиран да защитава важни военни, инфраструктурни и икономически обекти. Нейните тактически и технически характеристики са много по-добри в сравнение с нейния предшественик С-300ПM.

"Триумф" е предназначен за унищожение на вражески самолети, крилати и балистични ракети, включително и със среден радус на действие и може да се използва срещу наземни цели. Диапазонът на С-400 достига 400 км и може да унищожи цели на височина до 30 км, уточни Русия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови