Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Русия изпрати военни самолети във Венецуела

Вилдан Байрямова 25 март 2019 в 15:39 2977 0

Ан 124

Снимка flightradar24.com

Два военно-транспортни самолета излетяха от Русия и кацнаха в Каракас в рамките на продължаващото военно сътрудничество между двете страни, съобщава Associated Press, като се позовава на администратор от Венецуела.

Според източника на агенцията, руски военни служители са пристигнали, за да обсъдят техническото обслужване на въоръжените сили на Венецуела и обучението на армията, а също и стратегически въпроси. По-рано медиите съобщиха за пристигането на два военно-транспортни самолети Ан-124 и Ил-62 с 99 руски военнослужещи начело с високопоставен генерал. Самолетите са доставили 35 тона товари.

Венецуелският телевизионен канал NTN съобщава, че руските военни са в страната за провеждането на двустранни консултации и визитата им е свързана с реализирането на подписани преди това договори. Според твърденията на венецуелски източници групата в Каракас е оглавена от началника на главния щаб на сухопътните войски на Русия генерал Василий Тонкошуров.

В края на януари т.г. се появи информация за самолет на руската авиокомпания Nord Wind, който е кацнал във Венецуела. Тогава говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че в Кремъл не знаят нищо за този рейс и отхвърли съобщенията за изнасянето на златни резерви от Венецуела. Официална Москва е против всякаква външна намеса във вътрешните работи на Венецуела, целящи свалянето на законното правителство на действащия президент Николас Мадуро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews