Русия наложи вето на проекторезолюцията на ООН за Сирия

OFFNews 13 април 2017 в 08:25 4611 7

Русия наложи вето на проекторезолюцията на ООН за Сирия

Русия наложи вето на резолюцията, предложена от Съвета за сигурност на ООН, след смъртоносната химическа атака в Хан Шейхун. Москва за осми път блокира решения на Съвета в защита на президента Башар Асад от началото на гражданската война в Сирия, съобщава БНТ.

Документът, внесен от Съединените щати, Франция и Великобритания, изискваше Русия да осъди химическата атака, за която сирийското правителство отрича да носи отговорност. От Москва се очакваше да отправи призив към Асад да позволи международно разследване на атаката.

Китай, който е налагал вето шест пъти на проекторезолюции за Сирия, този път се въздържа от глас. На съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Белия дом, американският президент Доналд Тръмп заяви, че е време да се сложи край на бруталната гражданска война, за да се даде възможност на бежанците да се завърнат у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

13.04 2017 в 10:06

Русия няма друг избор. Не може да загърби две години усилия заради съмнителен инцидент. Помислете още веднъж какво предизвика този инцидент и какъв е смисълът Асад да желае подобно развитие на нещата в момент, когато дори САЩ го бяха помилвали. Човек трябва да живее в света на комиксите, за да вярва, че някой може да е толкова зъл и глупав.

12796

4

Draven Filosoff

13.04 2017 в 09:15

Блокирането на резолюцията е поради факта, че няма доказателства за извършена химическа атака със зарин, нито кой я е извършил. Всичките данни и доказателства са от организации в чужбина и местните джихадисти. Какво да подкрепят изявление основано на фейкове на CNN?

12796

3

Draven Filosoff

13.04 2017 в 09:11

Каква агресивна политика на Русия,бре? Пий едно кафе, събуди се пък тогава почвай да пишеш глупости. Китай много се радва да знаеш на американски флот близо до границата си и на заплахи и териториални претенции в Тихия океан, придружени със заплахи. Агресора е друг.

11058

2

piton

13.04 2017 в 09:07

Щом Русия блокира разследването на ООН, значи Асад е пуснал химически газ и заслужено яде томахоци! Като не искат мира, има и секира!