Руската пропаганда направи фотосесия на Шойгу от ''окопите'' на 85 км от фронта

OFFNews 20 декември 2022 в 10:38 4930 5

Сергей Шойгу

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Москва съобщи, че Сергей Шойгу е посетил войниците на предните позиции и разговарял с тях.

Министерството на отбраната на Русия и отговорните за пропагандните материали на Кремъл лица са устроили на военния министър Сергей Шойгу фотосесия от „окопите“ в Донбас, която в действителност е била заснета на 85 километра от фронтовата линия, установиха активистите на проекта GeoConfirmed след съпоставка на публикуваните кадри от визитата.

Руското военно министерство обяви, че министърът е инспектирал „предните позиции на руските сили“ и извършил полет над териториите, на които са разположени войските. „На фронтовата линия Сергей Шойгу разговаря с руските войници и благодари на личния състав за образцовото изпълнение на бойните мисии“, написа в комюнике военното ведомство на Москва.

От GeoConfirmed решили да проверят публикуваното от ведомството на Шойгу видео и точната съпоставка на сателитни снимки и кадрите от пропагандното филмче показали, че министерската визита е била на 85 километра от най-близката позиция на фронта – в района на Армянск в северната част на Крим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

5

Владè

20.12 2022 в 12:10

Шойгуфф е най-якия пич от войната . Със сигурност мрази и в червата всичко руско , напълно нормално ( прикрито и подло отношение на всички " националности " към руската ) .
Слугите ма монголците ( русняците ) от своя страна наричат фесовете си , мелезаците си и метисите си - " пиздоглазье" , за да ги унижат . Както се казва - войната на парцаланковците в русняшкия пролетарски елит .
Двама ше ...ат мамата на славянеторуски - кандироффф ( за вендета и щойгуфф - мелезак чукча .

1000

4

fali0

20.12 2022 в 11:28

МаКакТака?! Искате да кажете че Кремъл разпространява лъжи?! Неее!... Станала е грешка!

-1200

3

путин хуйло

20.12 2022 в 11:26

Някой може ли да обясни защо тревата на полето над което е "летял" шойгу е Zелена през Декември?

-529

2

6екеr4о

20.12 2022 в 11:24

Жалка история, но най-жалката беше, когато този азиатски богатир приемаше парада на Червения площад на 9 май, друсаха го в некаква съвеЦка лимузина, успя да устиска, щото се държеше за некакъв бастун, жалка гледка...

345

1

Джендо Джедев

20.12 2022 в 11:23

Това малко като оня любител на дребния рогат добитък Кадиров. Дето се беше снимал как прави метани на някаква бензиностанция ужким в Украйна, а пък то се оказа, че в Украйна бензиностанции на тая фирма няма. На рашистите всичката им работа е такава. :D