Руската пропаганда след Херсон: Армията ни е малка, не очаквахме 50 държави срещу нас

OFFNews 14 ноември 2022 в 09:26 14999 15

Маргарита Симонян и Олга Скабеева

Снимка blitz.plus

Остриетата на пропагандата Маргарита Симонян и Олга Скабеева са в санкционните списъци на Запада срещу Русия.

Оттеглянето на руската армия от окупирания Херсон е довело до промяна в изказа и разказа на водещи пропагандисти от средите на руската телевизионни водещи като Олга Скабеева и Маргарита Симонян, показва мониторинг на медийните изяви на двете амазонки на руската пропагандна машина. Скабеева директно заяви в своето шоу „60 минути“ в ефира на „Россия 1“, че армията на Москва не е била готова за тази война.

Никой не се е готвил за такава война, никой не е очаквал такава голяма световна война, никой не вземаше предвид, че всички тези 50 страни ще се, извинявайте за жаргона, впишат (застъпят, б. р.) за Украйна“, изплака желязната и жестока понякога до този момент водеща в опит да обясни неуспехите на руската армия на фронта през последните седмици и особено сдаването на Херсон.

По думите на водещата, руската армия, която вървеше с определението „втората армия в света“, е малобройна за такова мащабно военно противостоене. „Армията ни не е голяма и не е предвидена за такива грандиозни войни“, отбеляза водещата.

Изявата на Олга Скабеева променя драстично тона и съдържанието на разказа за войната, който Кремъл представя на руското общество. До този момент официалното медийно отразяване на военните действия в Украйна до Харковското контранастъпление на ВСУ беше в духа на възхвала на високия боен дух, несломимата военна мощ и непобедимостта на руската армия, наследник на славната съветска армия, победила Хитлеровия фашизъм.

Сред първите щикове на информационния фронт бяха Скабеева, водещият Владимир Соловьов и колежката им Маргарита Симонян, главен редактор на „Russia Today“. Самата Симонян обяснява през последните дни на своите над 500 хиляди абонати в Телеграм с цитати от Кутузов поражението на армията и пропагандата в Херсон.

„Докато я има армията, има надежда с чест да завършим войната. Със загубата на армията не само Москва – цялата Русия ще бъде изгубена. Заменете сега думата Москва с думата Херсон и може да ви стане по-понятно“, обръща се към аудиторията, която все повече критикува руската тактика и самата война, Симонян.

„Знам със сигурност, че това решение не е било лесно за никого. Нито за тези, които са го вземали, нито за нас, които разбирахме, че ще стане така и въпреки всичко се молехме да не става. Защото алтернативата беше една – да натръшкаме в голата степ групировката, да я затрупаме с телата на мобилизирани и да отворим пътя към Крим. Нима така щеше да е по-добре?“, опонира с критиците в канала си пропагандистката и компенсира последователите си информация, че хранителните банки във Великобритания за първи път от десетилетия са свършили продуктите в хранителните банки, а хората, които търсят безплатна храна, били повече от хората, които дават безплатно продукти за хранителните банки.

Със силно променен тон е и военният кореспондент Алексанъдр Коц, който заяви в канала си в Телеграм след сдаването на Херсон, че ходът на т. н. Специална военна операция в Украйна е „разкрил самоизмамата и имитацията на реалната работа в Русия“. „Стана ясно колко много самозалъгване е имало в нашата страна, презентации, вместо реална работа, имитации, вместо дела. Биатлони, вместо разработки на наши battle drill (бойни тренировки). „Отстъпления се случват, борбата продължава“, опитва се да вдъхне кураж Коц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

15

Diogen

15.11 2022 в 00:48

Тоя пернишкият е адски тъп и упорит. Дори рашистите да загубят, за него пак ще победят. Нагълтал се е е с дим от Бобов Дол и мозъкът му е блокирал завинаги. А руската арменка и тази другата, наистина са тъпи пуйки. Ако не бяха щяха ли да се кълнат във вярност на един кръгъл идиот в Кремъл.

345

14

Джендо Джедев

14.11 2022 в 15:00

Пешко от Перни,

Аууууу, ако те чуе Митрофанка как наричаш рупорите на Матушката си "кифли"... Въх! ОтидОха копейките!

А иначе мечтай си, то и по времето на Третия Райх са си мечтали, ама... ;)

-1655

13

ob1

14.11 2022 в 14:22

винкелче, на това твоето му се вика пожелателно мислене. Всъщност в конкретния ти случай е по-скоро някаква дилюзия, но най-добре да идеш на специалист :)

-5426

12

Бай Пешо от Перни 6

14.11 2022 в 14:00

Ако ще и всички, да са срещу тях пак ще победят :). Преди да е минала зимата не се правят заключения за Русия. Това, че някаква кифла не е очаквала е друг въпрос :)

3650

11

ImBlack

14.11 2022 в 13:55

Не са 60, 143 държави са срещу фашисткия режим в Русия! Вижда се от резолюцията на ООН! Иначе е пределно ясно, че ватниците не са го очаквали, но такива са фактите!
Дори така нареченият "трети свят" е по-напред в еволюцията си и разбирането за свободата от евразийската фашистка кочина!

345

10

Джендо Джедев

14.11 2022 в 12:44

Абе Еврака и с-ие нещо се снИшиха - никакви ги няма под тая новина. Що така?

-1655

9

ob1

14.11 2022 в 10:58

Е как сега стана така, че даже и пропагандистите обърнаха плочата? Мечката, сармите, посейдоните, арматите и кво още беше как така вече не са най-най? Защо война, а не СВО? От кога руZката ракета не е най-дълга и космата?
Скапани азиатски животни! Видяха дебелия край и взеха да хленчат...

705

8

Деспин Митрев

14.11 2022 в 10:32

„Никой не се е готвил за такава война, никой не е очаквал такава голяма световна война, никой не вземаше предвид, че всички тези 50 страни ще се, извинявайте за жаргона, впишат (застъпят, б. р.) за Украйна“ Затова ли подкопахте търговията на газ за Европа - защото не сте се готвили??? Затова ли от 2014 подкупихте подръжници на русофашизма, да веят знамена и да "подкрепяме премудрий путлер в свещената му война за правда" ??? Има обаче нещо, което никога няма да осъзнаете - вие сте прости и вероломни и по-умните ви противници се възползуват от това! Честита ви Украйна в НАТО!

345

7

Джендо Джедев

14.11 2022 в 10:25

Рашистите тепърва ще разбират колко са зле във ВСЯКО отношение и че скачането срещу целия нормален свят е пагубно (справка - нацистка Германия). Естествено, ще го разберат по най-трудния възможен за тях начин. Ще им струва доста скъпо! Изобщо не ми е жал за тях, жал ми е за тия, които също плащат цената на рашисткото безумие - невинния народ на Украйна, а в по-малка степен - и почти целия останал свят.

Хубавото е, че Рашка все още има възможност да изплюе големия залък, който е лапнала. Преди да се задуши с него. Лошото е, че по-лакома твар от руснака няма, та се съмнявам, че ще стане така.

-2175

6

IvanGrozn

14.11 2022 в 10:17

Нали не беше война бе руски уроди жалки,
МРЪСНА ГНЪСНА РУСКА СГАН!