Руски хеликоптер стреля погрешка по зрители на военно учение (видео)

OFFNews 19 септември 2017 в 17:51 6203 2

Хеликоптер стреля погрешка по зрители на военно учение в Русия, съобщиха Асошиетед прес и БТА, позовавайки се на руския новинарски портал 66.ru. 

Сайтът е публикувал и видео от инцидента, на което се вижда, че хеликоптер изстрелва ракета, която експлоадира до зрител. 

Според сайта двама души са пострадали при инцидента, а две коли са унищожени.

Инцидентът е станал по време на военните маневри "Запад 2017".

По данни на руския уебсайт "Фонтанка" произшествието е станало вчера и при него един човек е получил сътресение, предаде Ройтерс.

Сайтът също публикува видео, на което се вижда, че хеликоптерът изстрелва ракети по военен камион, а при залпа намиращ се до камиона човек е обгърнат от пепел, а снимащият видеото пада на земята. 

От руското министерство на отбраната обявиха, че по време на тренировка хеликоптер погрешка е прехванал мишена, но категорично отрече да има пострадали.

От ведомството посочват, че в резултат от удара с неуправляема ракета е повреден товарен камион, в който не е имало хора, а съобщенията за стрелба по журналисти с множество пострадали са "целенасочена провокация или персонална глупост".

Те са категорични, че видеото не е от военното учение "Запад 2017", на което не е имало никакви инциденти, а от други учения, при които хеликоптери са тренирали удар по наземни цели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

20.09 2017 в 10:02

Който ходи на военно шоу, си носи рисковете.

8000

1

Евразиеца

19.09 2017 в 18:17

Треперели са му ръцете от снощи на пилота, нормално е.