Руският посланик в САЩ: Американските медии бълват лъжи за Русия

OFFNews 30 ноември 2019 в 22:36 3471 0

Снимка ТАСС

„Ние много добре знаем, че отразяването на руската тематика в американската преса е с крайно тенденциозен характер. Вероятно Вашингтон не може да се сравни с други столици с производството си на лъжлива информация на всеки квадратен метър по адрес на Русия и нейната външна политика“.

Това заяви в словото си пред Младежкия форум в Ню Йорк посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

Според него от 12 500 публикации във водещите американски медии 90% са с негативна насоченост, а с позитивна – едва 0, 2%.

Дипломатът коментира, че подобен едностранчив подход не е в полза на двустранните отношения. „Поради това считам за наша обща задача да постигаме непреднамереност към нашата страна и да формираме обективния й образ в очите на американците“, допълни той.

Антонов посочи, че сегашната криза в руско-американските отношения отразява склонността на висшия елит на САЩ към надценяване на собствените сили и недооценка на възможностите на другите.

„Трябва да подчертая, че в руската политика няма антиамериканизъм. Ние сме готови за конструктивно сътрудничество толкова, колкото и американската страна е готова. Всичко, което искаме, е уважително отношение към нашите интереси, както и честен, и равноправен диалог“, каза Антонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови