Руските власти намалиха броя на загиналите в Кемерово на 60 души

OFFNews 20 април 2018 в 12:42 2907 0

Руските власти намалиха броя на загиналите при пожара в търговския център в Кемерово от 64 на 60 души. 

За промяната съобщиха от руския следствен комитет, цитирани от руската служба на Би Би Си. 

"Резултатите от работата по проверката на всички съобщения за безследно изчезнали при пожара хора, както и получените заключения на експертите позволиха на следствието да определи окончателното количество загинали при пожара - те са 60", се казва в съобщението на следствието. 

С помощта на анализ на ДНК са разпознати телата на всички загинали - издадени са разрешения за погребването на 37 тела, други 23 разрешения са предоставени по-рано. 

Първоначално беше посочено, че при инцидента са загинали 64 души, сред които 41 деца. Пожарът стана на 25 март, като огънят тръгна от четвъртия етаж на сградата, където се намират киносалоните. 

Разследването показа множество нарушения в търговския център, сред които заключени аварийни изходи и неработеща противопожарна аларма. 

След инцидента бяха арестувани няколко души, включително управителя на търговския център. Обвинение беше повдигнато и на командира на пожарникарите, отзовали се на мястото на инцидента. Според прокуратурата той е игнорирал информация за по-кратък път до киносалоните и така е загубил време, което е можело да се използва за спасяване на хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !