САЩ наложиха санкции на китайска агенция, купувала руско оръжие

OFFNews 20 септември 2018 в 21:55 1867 0

Снимка AFP

САЩ разшириха обсега на санкциите срещу Русия, съобщи РИА Новости.

В "черния списък" са включени още 27 физически лица и шест компании. 

Включените в списъка са свързани руския сектор за отбрана и разузнаване. Обвиняемите за намесата на изборите в САЩ руски граждани също са включени в списъка.  

За първи път са наложени и санкции на чуждестранна организация, купувала руско въоръжение. Санкции са наложени на китайска военна агенция, купила самолети Су-35 и зенитни ракетни системи С-400.

В същото време американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за затягане на режима на санкциите срещу Русия. 

"Подписаният от мен указ ще засили прилагането на тези санкции чрез даването на допълнителни пълномощия на министъра на финансите Стивън Мнучин, за да може да предприема определени действия по отношение на тези санкции", се казва в посланието на Тръмп до председателите на Камарата на представителите и Сената.

Министерствата и органите на федералното правителство освен това са получили разпореждания да предприемат всички необходими мерки в рамките на правомощията си, за да гарантират пълното прилагане на санкциите, уточнява президентът на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!