САЩ планират мащабна провокация на границата на Венецуела утре, заяви Захарова

OFFNews 22 февруари 2019 в 17:24 5636 8

Съединените щати планират да извършат на 23 февруари "мащабна провокация" на границата на Венецуела с хуманитарната помощ и прехвърлят спецчасти и техника в района за нейната подготовка. Това заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

"Развитието на събитията във Венецуела стигна до критична точка. Всички разбират това. За 23 февруари е набелязана опасна мащабна провокация - подстрекавано и ръководено от САЩ пресичане на границата на Венецуела от така наречената хуманитарна автоколона", каза тя.

По думите ѝ това ще доведе до сблъсъци и противници на властта и ще стане "удобен предлог за силова акция по отстраняването на настоящия легитимен президент на страната".

Захарова подчерта, че е забелязано "прехвърляне на американски специални части и техника близо до територията на Венецуела.

Според нея САЩ и техни съюзници от НАТО обсъждат доставката на оръжия и боеприпаси от "една източноевропейска държава" за опозиционните сили във Венецуела. По думите ѝ ставало въпрос за тежки картечници, гранатомети, преносими зенитноракетни комплекси и муниции за стрелково и артилерийско оръжие, което щяло да бъде пратено уж като "хуманитарна помощ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

8

SC

24.02 2019 в 09:44

Вече е вдругиден. Не успях да забележа провокацията.

11698

6

Johann

23.02 2019 в 10:38

Това в Русия нито е капитализъм,нито е социализъм. Това е мафиотска държава на мафиотски кланове,също като в България,но в много по-голям мащаб.

4000

2

lukyas

22.02 2019 в 18:34

Кой е лигитимен при комунизма Мадуро!!!!!!