САЩ предупреди Пхенян, че търпението се е изчерпало

ОFFNews 17 април 2017 в 10:24 9047 11

Снимка Gage Skidmore/Flickr

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

САЩ, техните съюзници и Китай работят заедно по различни варианти на реакция след последното ракетно изпитание на Северна Корея, заяви вчера съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

17.04 2017 в 15:42

жалкият кравар как удобно е позирал.....за да ни страхува..:)))))

кравария вече НИКОГА няма да бъде това което беше.....скоро ще гледат ЧЕРВЕНОТО знаме в ръката на.....Статуята на Свободата....

Апропо, абе що така ИЗВЕДНЪЖ секнаха всички “спонтанни“ протести по Света с/у.....Дони.....само питам, ей тъй, съвсем невинно....требе да има причино следствие...как се случи тъй, че “милионите хора“ по света като с магическа пръчка заобичаха “кръвожадния“ Дони, разбрах, че дори в Холивуд щели да правят филм във възхвала на Дони, Де Ниро ще се въплъти в Дони, а Мерил Стрийп в.....Мелани...хихихихиии....катарзис...и избухване.....Слава, вечна слава на поредния хамерикански “герой“......