САЩ ще платят на Русия за доставеното медицинско оборудване

OFFNews 03 април 2020 в 13:07 1947 0

САЩ ще си платят за цялото медицинско оборудване, което беше изпратено от Русия в борбата с разпространението на заразата от COVID-19, предаде "Ройтерс". 

Руското външно министерство заяви, че Москва е платила половината от разходите за транспорта, а другата част е платена от Вашингтон.

"Съединените щати купуват доставките и оборудването направо, както и доставките от други страни", заяви официален представител на САЩ пред "Ройтерс", който е пожелал да остане анонимен.

Той подчерта, че оценяват Русия, която продава на САЩ тези продукти под пазарната стойност. Официалният американски представител не е казал точната сума на пратката. 

Досега не беше ясно дали Русия е изпратила 60-те тона оборудване като подарък, или е продала доставката от кислородни маски, предпазни маски, респиратори и други медицински изделия.

Самолетът с руската доставка пристигна вчера в Ню Йорк на летище "Джон Ф. Кенеди", малко след телефонен разговор между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп.

След като пристигна самолетът беше инспектиран от американската администрация по храните и лекарствата, за да се уверят, че всичко отговаря на американските стандарти за качество. 

Говорителят на Кремъл вчера заяви пред агенция "Интерфакс", че "Тръмп приел с благодарност тази хуманитарна помощ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови