СЗО с нова препоръка: Носете маски срещу заразата от коронавирус

OFFNews 06 юни 2020 в 14:39 3715 0

Световната здравна организация публикува днес нови разпоредби за носене на предпазни маски и съветва това да се прави в случай на силно разпространение на новия коронавирус. Това е при условие, че е трудно да се поддържа физическа дистанция, съобщи "Франс прес".

"Като се има предвид промяната в данните, СЗО съветва правителствата да насърчават широката общественост да носи маски, когато разпространението е голямо, а спазването на физическата дистанция е трудно, например в обществения транспорт, в магазините и на други затворени или често посещавани места", заяви шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуална пресконференция.

"На второ място, в райони, където се наблюдава разпространение на коронавируса, препоръчваме лицата на възраст от 60 години нагоре и тези, които страдат от предходни заболявания, да носят медицинска маска, в ситуации, когато физическата дистанция не е възможна", каза Тедрос.

СЗО препоръчва всички работещи в клинични сектори на лечебни заведения да носят медицинска маска, докато досега това се препоръчваше само за персонал, който се грижи пряко за пациенти с COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови