Саакашвили прие да е вицепремиер на Украйна

OFFNews 24 април 2020 в 17:13 2917 1

Михаил Саакашвики

Бившият управител на Одеска област и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили прие предложението на украинския президент Володимир Зеленски да заеме поста вицепремиер по въпросите на реформите в правителството на Денис Шмигал.

"Приех предложението на президента Зеленски", каза днес Саакашвили преди срещата си с членове на фракцията на партията на президента "Слуга на народа". Той уточни, че Зеленски му е възложил "да се занимава с преговорите с МВФ", тъй като в Украйна се стигна до "катастрофална ситуация в икономиката".

Саакашвили подчерта, че Украйна се нуждае от много по-голяма помощ от страна на международните финансови институции, като добави, че при това не трябва да се преминават червените линии, без да уточнява какви са те. "Подкрепям интеграцията на Украйна в международната общност, и естествено, също ускорената интеграция на Украйна в Европа, но според нашите условия", подчерта Саакашвили.
Той се обяви още за нестандартни мерки, за засилване на работата с парламента, ограничаване на влиянието на олигарсите и за освобождаване на украинския бизнес, който според него се намира в момента във феодална зависимост от държавата. Саакашвили разкритикува досегашната политика на Украйна и заяви, че всичко, което се е правило през последните 30 години "в икономически смисъл не работи и трябва да се прави точно обратното". Той обеща също да представи пред украинския парламент "програма за неотложни реформи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

1

В Крак с Времето

24.04 2020 в 23:44

Комедиантапрезидент си намери истински Луд за Пенсия за зам. премиер. На фонът на Украина България е една съвсем нормална държава.