Само за три дни край Одрин са заловени 489 мигранти

OFFNews 21 август 2019 в 19:58 3176 0

Мигранти

Снимка АА

При спецоперация на одринската жандармерия в рамките на три дни са заловени 489 души, опитали незаконно да пресекат границите с България и Турция, арестувани са двама трафиканти, съобщават турските агенции.

При проверка на пътя край село Кемалкьой в каросерията на камион с истанбулска регистрация на самата граница с България са открити 23 афганистанци, шофьорът е задържан.

Друг камион, отказал да спре за проверка в граничещото с Гърция село Бейендик, е бил умишлено блъснат от кола на жандармерията. След нарочната катастрофа са намерени 37 мъже от Иран и Афганистан, шофьорът също е задържан.
Двамата шофьори са получили обвинение за трафик на мигранти, задържаните мъже са отведени в центъра за временно настаняване.

Сред заловените в рамките на три дни са и хора от Южна Африка, Доминикана, Еритрея. Не се споменава за сирийски граждани.

Анадолската агенция предаде, че от деня на подписването в Сочи на турско-руските договорености за Идлиб /17 септември 2018 г./ домовете си в зоната за деескалация в Северозападна Сирия са напуснали 964 000 души. Повечето от тях се насочват към сравнително безопасните райони на Сирия, а други – към турската граница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови