Самолет едва не катастрофира заради спор за храна между пилотите

OFFNews 26 юли 2018 в 20:17 6768 0

Самолет на иракската авиокомпания Ираки еъруейз, изпълняващ полет от Машад в Иран до иракската столица Багдад със 157 души на борда, едва не катастрофирал заради спор, възникнал между пилота и помощник пилота, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Двамата се скарали за поднос с храна, донесен в пилотската кабина.

Министерството на транспорта на Ирак е започнало разследване, а иракските медии коментират с ужас или ирония случилото се и питат дали става дума за пилоти или за шофьори на маршрутки. Не става ясно кога се е случил инцидентът.

В писмо, адресирано до прякото си ръководство, помощник пилотът разказал, че докато самолетът летял, тонът в пилотската кабина ескалирал. Пилотът възразил стюардеса да донесе на помощник пилота блюдо с храна, тъй като той не му поискал предварително разрешение. Това станало, по думите на помощник пилота, след като пилотът се бил нахранил. Стигнало се до непристойни изказвания от страна на пилота и накрая той ударил и напсувал помощник пилота. Тогава в пилотската кабина дошъл и представител на службите за сигурност, който се намирал в самолета.

Машината била приземена успешно в Багдад, но полемиката продължила и след това и отново се стигнало до удари от страна на пилота. Накрая помощник пилотът трябвало да се защити и да отвърне на ударите.

Авиокомпания Ираки еъруейз каза, че е отстранила и двамата пилоти и увери, че те няма да се измъкнат от най-строгите санкции, като забрана за летене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!