Състоянието на Сергей Скрипал се е влошило

OFFNews | 18 февруари 2019 в 08:34 | 2253 |3

Състоянието на Сергей Скрипал се е влошило, съобщава в. The Sunday Times, като се позовава на източник от разузнаването.

Бившият руски шпионин и агент на MI6 преживя опит за отравяне от руски агент миналия март в Солсбъри. Вчера там върху катедрала бе развято руско знаме, това бе възприето като сериозна обида, а флагът бе свален.

67-годишният Скрипал и дъщеря му Юлия (33 г.) бяха отровени с нервно-паралитичното вещество "Новичок". Двамата бяха открити в безсъзнание на пейка в центъра на Солсбъри на 4 март миналата година. Според британските власти те са отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Лондон обвини Русия за отравянето, а Москва отрече обвиненията.

Двамата бяха приети в критично състояние в болница, но като по чудо започнаха да се възстановяват. Юлия беше изписана през април. Сега лекари оказват оказват медицинска помощ на бившия двоен агент в дома му.

Състоянието му не е критично, но никой не може да прогнозира как ще се промени то, защото информациите за дългосрочните последици от отравяне с нервно-паралитично вещество като Новичок са оскъдни. Опасенията им са, че той едва ли някога ще се възстанови напълно от влиянието на веществото, което засяга нервната система.

Препоръчани материали
ордер

Рейтинг : 11250

18.02 2019 в 11:04 3
+ 9
- 0
Брей ....а представяте ли си ако го беха барнали от ГРУ....от кога да си шушука със Св.Пешо!!!!!
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 763

18.02 2019 в 09:43 2
+ 9
- 0
И що не уточнявате, че ингилизките медии съобщават - той е в дома си.. И там сай влошил.. Явно вторио котарак сай върнал при него.. Онзи дет не успяха да го опържат с огнехвъргачката.. Тъй де. Закачил руското знаме на катедралата котарака.. Па си се прибрал..
А камерите в Солсбъри дори не са га фанали как турга знамето на скелето.. Представете си.. Тримата руснаци ги фанаха на фото.. А как котарака провесва знамето - кадри няма..
kokoten

Рейтинг : 1056

18.02 2019 в 09:14 1
+ 9
- 0
Новичок,новичок......а той умрял от инсулт...