Създадени са условия за прекратяване на войната в Сирия, смята Путин

OFFNews 29 септември 2017 в 07:27 3587 0

Създадени са условия за прекратяване на войната в Сирия, смята Путин

На практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската война в Сирия. Така руският президент описа ситуацията в страната, след като я обсъди в Анкара с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, съобщава БНТ.

Благодарение на зоните за деескалация са създадени условията за прекратяване на братоубийствената война в Сирия и за окончателното унищожение на терористите, както и за връщането на сирийците към мирния живот, заяви Путин.

Двамата президенти потвърдиха готовността си да бъдат следвани окончателните договорености по създаването на четири зони за деескалация, включително най-голямата от тях в провинция Идлиб. Те бяха постигнати на шестата международна среща за Сирия в средата на септември в Астана.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха и референдума за независимост в Иракски Кюрдистан.

Подкрепяме териториалната цялост на Ирак и Сирия. За жалост, нашият регион отново е чувствителен. Референдумът за независимост на Иракски Кюрдистан няма легитимност според иракската конституция и международното право. За съжаление, регионалното правителство направи голяма грешка, провеждайки референдума, каза Ердоган.

Руският президент Владимир Путин не коментира референдума, но все пак посочи, че руската позиция по въпроса е отдавна известна и изразена от руското министерство на външните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!