Седем души загинаха при пожар в Москва

OFFNews 04 февруари 2019 в 15:39 1351 0

Снимка Emergency Situations Ministry

Седем загинаха при пожар, избухнал в жилищна сграда в центъра на Москва около 1:00 ч след полунощ (полунощ българско време).

Огънят избухва в сграда, намираща се на Никитския булевард, а огнеборците се борят с него цели 4 часа. 

Щетите са големи, тъй като огнената стихия се разпростира бързо в старата жилищна сграда, построена пред 1912 година и обявена за обект на културното наследство.

От жилищния блок са евакуирани 42-ма души, от които осем деца. В гасенето на пожара са участвали 80 души личен състав и 25 единици техника. Сградата има повече от 100 апартамента.

По първоначални данни от местните власти загиналите тази сутрин бяха четирима души. Броят им обаче се увеличава на седем.

Спасителни екипи продължават да разчистват местопроизшествието и да поливат конструкциите с вода поради риск от по-нататъшни срутвания.

Тече процедура по разпознаване на телата на загиналите. Още двама пострадали са в тежко състояние и са настанени в болница.

Според източник от спешните служби пожарът е щял да вземе много повече жертви, ако не са били оперативните действия на огнеборците. Един от разпитаните очевидци разказал, че се събудил, когато прозорците вече се пукали от високата температура.

От властите казват, че все още причините за пожара още не са установени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови