Сенаторката на Масачузетс обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ

OFFNews 10 февруари 2019 в 11:50 2701 1

Сенаторката на Масачузетс от Демократическата партия Елизабет Уорън обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2020 г.

Уорън е професор по право от Харвардския университет и привърженичка на икономическия популизъм. Избрана за сенатор през 2012 г.

Тя подкрепя идеята за въвеждане на по-голям данък върху богатите - 2% данък за тези, чието богатство възлиза на над 50 млн. долара. Заедно с дъщеря си е авторка на книги за управление на домашния бюджет.

"Работещите упорито хора са изправени срещу малка група хора, които имат прекалено много влияние не само в икономиката ни, а и в нашата демокрация", заяви тя на митинг в Масачузетс, на който обяви, че ще се кандидатира за президент.

Тя нарече президента Доналд Тръмп продукт на нечестна система, която подкрепя богатите и влиятелните. 

Екипът на Тръмп отправи критики към нея, още преди да се качи на сцената. 

"Американският народ ще отхвърли нейната нечестна кампания и социалистическите ѝ идеи, които ще увеличат данъците, ще унищожат работни места и ще съсипят средната класа на Америка", коментира шефа на кампанията на Тръмп Брад Паскал. 

69-годишната Уорън вече беше критикувана и лично от Тръмп, който я нарече "Покахонтас", след като тя заяви, че според ДНК тест един от предшествениците ѝ отпреди 6-10 поколения е бил от американските индианци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

1

Johann

10.02 2019 в 12:20

Тази дама има индианска кръв според ДНК изследването около 0,00024 т,е почти толкова колкото имам и аз. Баба и е казвала че са индианци понеже долната и челюст била като на индианците незнам кое си племе. Независимо от това тя се е възползвала от привилегията давана на малцинствените групи в САЩ завършила е право и води един лекционен курс в Харвард срещу $600 000 на година. Сега в попълнените документи за кандидатпрезиденската кампания пак е писала че е индианка което фактически е документ с невярно съдържание. Нищо чуждо за един псевдодемократ
социалист,от тях само лъжи и мошеничества.