Сергей Скрипал може да получи нова самоличност и живот в САЩ

OFFNews 08 април 2018 в 15:48 5044 5

Великобритания обмисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия живот в САЩ под нова самоличност в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от "Ройтерс" и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса. "Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник, цитиран от "Сънди таймс".

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите. По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

3

HristoSliven

08.04 2018 в 17:43

Честито Серьожа! Вече ще си си х'американец! И бъди спокоен за бъдещето, ЦРУ се грижи за "своите". След време и филм може да има за теб - ако не вярваш, попитай Лий Харви Осуалд, т.к. скоро ще те срещнат с него!

20699

2

Новак

08.04 2018 в 17:28

Това май е поредното доказателство, че британците се уляха с този случай и сега мажат здраво. Лошото в такива случаи е, че обикновено ефектът е обратен. Както е видно, ако руснаците са искали досега да са го премахнали, да не говорим, че на британците хич не им пука за Скрипал, а само за собствения им имидж.

23293

1

Стефан

08.04 2018 в 16:20

САМОличност не може да получи. Друголичност и някой фалшив долар - може. Но от това няма да получи нов живот.
Кво да го праиш - съдба. Всички предатели и марионетки са така.